Wat bepaalt de kwaliteit van een stadsfiets?

De kwaliteit van een stadsfiets wordt bepaald door:

Een stijf frame

Het frame van een fiets hoort sterk te zijn zodat dit het gewicht van de fietser kan dragen. Tegelijk moet het frame stijf zijn om de kracht van het trappen en remmen goed over te brengen op het wegdek. Een stijf frame zorgt ervoor dat er tijdens het fietsen minder energie verloren gaat.De stijfheid van een frame is op verschillende manieren te testen. Als de achterkant van de fiets tijdens het fietsen als het ware van achteren wegschuift, is het frame onvoldoende stijf. De stijfheid kan ook goed bepaald worden als het frame plat op de grond ligt en iemand erop gaat staan. De achtervork van het frame mag dan minimaal buigen. De verzinkte hi-ten stalen frames van Tulpfietsen zijn getest op hun stijfheid. Een Tulpfiets heeft dan ook 10 jaar garantie op breuk van het frame en de vork bij normaal gebruik.

Sterke wielen

Een wiel bestaat uit vijf onderdelen; de spaken, een velg, een naaf en een binnen- en buitenband.
Bij een goed wiel is de spaakspanning bij alle spaken ongeveer gelijk. Als de spanning niet gelijk verdeeld is over de spaken, kan het wiel zijn ronde vorm verliezen waardoor fietsen onaangenaam wordt. De spaken van Tulpfietsen worden eerst machinaal op spanning gezet en daarna handmatig gecontroleerd.

Aluminium velgen zijn goede velgen, omdat zij niet roesten. Ook is het belangrijk dat een fiets een dubbelkamerige velg heeft. Hierdoor is de velg steviger en beter bestand tegen schokken van het wegdek. Een velg met een dubbele kamer verkleint de kans op een slag in het wiel. De velgen van Tulpfietsen zijn dubbelkamerig en van aluminium.

Aluminium naven roesten niet en zijn onderhoudsvriendelijk. De naven van Tulpfietsen zijn van aluminium. In het achterwiel is een Shimano remnaaf gemonteerd.

Lichte en roestvrije materialen

Om te voorkomen dat de fiets snel gaat roesten, is het belangrijk dat de onderdelen van de fiets van duurzame materialen zijn gemaakt. Bij Tulpfietsen zijn de frames van verzinkt hi-ten staal. Bijna alle bouten en moeren zijn van RVS en de zadelpen, de stuurpen, de naaf en de velgen van aluminium. Door zoveel mogelijk met aluminium te werken, wordt de fiets lichter in gebruik.

Frames kunnen op diverse manieren gelakt worden. Poedercoating is beter bestendig tegen invloeden van het weer, waardoor frames met poedercoating minder snel roesten. Op de frames van Tulpfietsen wordt polyester poeder gespoten, waarna ze gebakken worden in een oven. Deze handeling zorgt voor een harde slijtvaste laag. Poedercoating is bovendien milieuvriendelijker dan natlak spuiten omdat er geen oplosmiddelen worden gebruikt.

Door het gebruik van een dichte kettingkast voorkomen we in belangrijke mate dat de ketting besmeurd raakt. Een goed geoliede ketting is van cruciaal belang voor iedere fiets.

Goed onderhoud

Ook stevige kwaliteitsfietsen hebben onderhoud nodig. Dat begint met een nulbeurt. De fietsen van Tulpfietsen worden gemonteerd in Nederland en krijgen voordat ze naar de klant gaan al hun nulbeurt. Dat houdt onder andere in dat de wielen gecentraliseerd worden, de spaken, kabels en fietsketting worden nagelopen en op de juiste spanning gezet, alle bouten en moeren worden nagetrokken en de eventuele versnellingen worden geregeld. De fietsen worden 100% rijklaar afgeleverd. Tevens is het mogelijk voor EUR 40,= een onderhoudsbeurt te bestellen. Deze vindt na ongeveer vier maanden weer aan huis plaats. 

Het is van belang om je fiets goed en regelmatig te onderhouden. Stal je fiets zoveel mogelijk binnen, en was modder er zo snel mogelijk af. Je fiets gaat dan vele jaren langer mee. Water en modder zijn slecht voor een fiets.

Zeker in de winter is het belangrijk om de fiets regelmatig te wassen. Vooral als er zout is gestrooid is het noodzakelijk dat het zout van de fiets wordt verwijderd. Dit kan bijvoorbeeld met een tuinslang en een sopje met afwasmiddel. Spoel de fiets van boven naar beneden af. In de winter het liefst met warm water zodat het zout goed oplost. Vervolgens was je de fiets met een borstel met lange haren van boven naar beneden. Spoel hem daarna nog even af met de tuinslang of een emmer water en laat hem drogen.

Bouten en moeren kun je het beste invetten met wat vaseline. Als de fiets helemaal schoon is wrijf je hem in met fietsglansolie of siliconenspray.